Omgeving

Lokeren is centraal gelegen tussen Antwerpen, Gent en Brussel. Deze grote steden zijn uitstekend bereikbaar via Lokeren zowel met de trein als met de eigen wagen. Het centrum van Lokeren ligt op amper 3 km van de E17 autobaan die een Europese noord-zuid verbindingsas vormt.

Lokeren ligt in het Waasland aan de Durme en beschikt over een aantal natuurparken zoals Molsbroek, De Buylaers, De Moervaartmeersen, De Durmemeersen, enz. Het ligt op een boogscheut van Waasmunsterheide, van het Provinciaal domein Puyenbroek te Wachtebeke en van het Donkmeer.

Fietsroutes zijn er in overvloed in de streek, onder meer: de Canteclaerroute, de Isegrimroute, de Grimbeerroute, de Ledebeek- en de Liniewegelroute, de Molsbroek-Buylaersroute, enz.

Ook het Porvinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke heeft heel wat troeven in petto. Een paar jaar geleden is een prachtige 9 hole golfbaan geopend.

Jaarlijks vinden er begin Augustus de Lokerse Feesten, de Fonnefeesten en de Polifonics plaats. De feesten duren 10 dagen en spreiden zich uit over 2 weekends en een volledige week en trekken dagelijks tienduizenden bezoekers. Zowel jong als oud vindt er dagelijks zijn gading in het brede muziekaanbod. Het bier stroomt er rijkelijk maar de sfeer is er vriendschappelijk.

Iets verder van huis, namelijk in Gent, vinden in de tweede helft van Juli de Gentse Feesten plaats en om de 5 jaar worden in Gent de Floralieën georganiseerd. Een must voor bloemen- en plantenliefhebbers.

In het voorjaar en in de herfst worden er tuindagen georganiseerd in het park van het Kasteel van Beervelde. Deze evenementen trekken dagelijks duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Dit evenement is zowel een aanrader voor tuin- als voor antiek- en curiosa-liefhebbers.

Op het Lokerse Stationssplein wordt op elke zondagmorgen vanaf 6h één van de grootste openlucht rommelmarkten georganiseerd in Oost-Vlaanderen. Bij goed weer is het er zondag op de koppen lopen.

In September vindt "Lokeren Leeft" plaats. De Middenstandsraad organiseert de “Modewandeling”. Een paar handelsstraten worden omgetuned in een catwalk. Tientallen kledingzaken en boutiques showen hun aanbod op de rode loper in de straten van Lokeren met eigen mannequins, grotendeels hun eigen cliënten. Die dag is er ook een "Vrijetijdsmarkt" en 's avonds wordt "Lokeren Zingt" georganiseerd.

U merkt het, Lokeren heeft zijn eigen troeven en kan daarenboven genieten van zijn centrale ligging waar het groen nooit ver af is, dus "Fel Naturel". Het is daarenboven een ideale stopplaats voor reizigers op weg van en naar het zuiden.